FAQ

Heb je vragen over HondenCampus?
Op onze FAQ-pagina vind je antwoorden op vragen over onze cursussen, trainingen en gedragsbegeleiding. Van puppytraining tot gedragstherapie, we bieden verschillende diensten aan om jou en je hond verder te helpen. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

    Wat is HondenCampus?

    HondenCampus is een expertisecentrum dat zich richt op het welzijn van honden. We bieden training en begeleiding aan voor zowel honden als hun eigenaren, met een breed scala aan cursussen, privétrainingen en consulten op maat. Daarnaast zetten we onze expertise in voor overheden, gemeenten en opvangcentra, met als specialisatie bijtpreventie. 

    We bieden diverse diensten aan particulieren, waaronder groepscursussen, privétrainingen, gedragstherapie en workshops. Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke optie het beste bij uw hond past. 

    Ja, dat kan via onze partnersite: Dierenopvang Hart van Brabant. Houd er rekening mee dat een kennismaking alleen op afspraak mogelijk is. Het adoptieproces verloopt zorgvuldig; we hanteren een strenge selectie. Tijdens de eerste kennismaking wordt een hond niet direct geplaatst. Ook is toegang tot de hondenkennels niet mogelijk, aangezien deze een rustplek zijn voor onze honden en het stressvol kan zijn als er veel mensen langskomen. Om een goede match te maken, nodigen we het hele gezin uit voor een kennismaking, inclusief eventuele honden die al in het gezin aanwezig zijn. Tijdens de eerste afspraak kunt u uitgebreid kennismaken, wandelen en vragen stellen aan onze medewerkers. Bij een positieve eerste kennismaking plannen we een tweede afspraak, waarna verdere afspraken voor adoptie worden gemaakt.

    Ja, u kunt HondenCampus steunen! We zijn een stichting (Stichting HondenCampus), en elke donatie – zowel eenmalig als maandelijks – helpt ons enorm. In ons trainings- en expertisecentrum vangen we honden op die betrokken zijn geweest bij een bijtincident of uit een zeer slechte situatie komen. Deze honden verkeren vaak in een slechte conditie en hebben gedragsproblemen, waardoor ze risico’s vormen voor hun omgeving. Bij HondenCampus werken we aan hun fysieke en mentale gezondheid, zodat ze veilig en duurzaam kunnen terugkeren in de maatschappij. Uw steun maakt dit mogelijk! 

    Onze puppycursus is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waaronder het “Happy Puppy Project” van Davalon. Dit onderzoek toont aan dat regelmatige blootstelling aan verschillende sociale en niet-sociale stimuli een positieve invloed heeft op de gedragsontwikkeling van jonge pups. Tijdens de cursus leren pups basiscommando’s, socialisatie en omgaan met nieuwe situaties op een speelse manier. 

    Absoluut. Het is nooit te laat om te beginnen met training. We bieden cursussen voor honden van alle leeftijden, met een focus op individuele behoeften. Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke optie het beste bij uw hond past. 

    We houden de groepen klein om ervoor te zorgen dat iedere hond en eigenaar persoonlijke aandacht krijgt. Groepen bestaan meestal uit maximaal 6 honden. 

    a, we bieden gedragstherapie en consulten aan voor honden met probleemgedrag. Samen bekijken we de mogelijke oorzaken en werken we aan een passende oplossing.

    Aanmelden kan via onze website. Zorg ervoor dat u alle informatievelden correct invult. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste cursus. 

    Afhankelijk van de cursus kunnen we mogelijk een alternatieve datum of inhaalles aanbieden. Informeer ons zo snel mogelijk bij afwezigheid, zodat we kunnen kijken naar een passende oplossing.

    Privétraining richt zich op algemene gehoorzaamheid en aanleren van gewenst gedrag, terwijl gedragstherapie gericht is op het aanpakken van probleemgedrag en gedragsproblemen zoals angst of agressie.

    Ja, we bieden gedragstherapie aan op locatie om de hond in zijn eigen omgeving te kunnen observeren en begeleiden.

    Nee, op dit moment bieden we geen interne beoordeling of training aan voor particulieren. Dit doen we uitsluitend voor overheidsinstellingen.

    We begrijpen dat het moeilijk is om uw hond niet langer zelf te kunnen houden en we willen graag helpen waar mogelijk. Echter, HondenCampus neemt geen honden over van particulieren. Wel kunnen we samen met u kijken naar gedragsmatige oplossingen bij u thuis.

    Ja, neem een goed passend tuigje of een halsband mee, een stevige riem (geen flexilijn), en voldoende beloningen zoals kleine, zachte hondensnacks. Ook is een favoriete speeltje handig voor motivatie tijdens de training. Bij inschrijving ontvang je aanvullende informatie over wat je precies nodig hebt.

    Voor de veiligheid van alle honden is het noodzakelijk dat alle deelnemende honden de basisvaccinaties hebben. Neem contact op voor meer details of als er speciale omstandigheden zijn.

    We zijn telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag tussen 09:00 en 16:00 uur. Voor sneller contact kun je ons ook via WhatsApp bereiken.

    Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:
    Telefonisch:
    085-0805466

    WhatsApp:
    06-34555863

    E-mail:
    Algemene vragen: info@hondencampus.nl 

    Cursussen en gedragstherapie: hondenschool@hondencampus.nl 

    Onze lessen worden gegeven op de volgende locaties:

    📍 HondenCampus Hondenschool Tilburg/Dongen
    Eindsestraat 122, 5105 NA Dongen

    📍 HondenCampus Hondenschool Dordrecht
    Dierenzorgcentrum Louterbloemen, Celsiusstraat 8, 3316 AC Dordrecht

    Groepslessen worden gegeven op maandag-, woensdag- en donderdagavond.

    Privétrainingen en gedragstherapie worden op afspraak gepland, afhankelijk van beschikbaarheid van de trainers en gedragstherapeuten.

    Neem contact met ons op voor actuele roosters en beschikbare plekken.

    Gedragstherapie wordt altijd op afspraak ingepland en is afhankelijk van de beschikbaarheid van de dichtstbijzijnde gedragstherapeut. We stemmen de afspraken af op de specifieke situatie en behoeften van jou en je hond.

    Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op via hondenschool@hondencampus.nl.

    × Hoe kan ik je helpen?