Workshops

De workshops van HondenCampus

HondenCampus biedt verschillende workshops aan. Graag begeleiden we jou en je hond bij het vinden van jullie nieuwe hobby. In een veilige omgeving en in een klein groepje krijg je de kans om te proeven van verschillende sporten die je met je hond kunt beoefenen. Alle workshops bestaan uit drie lessen waarin je de basis leert van de betreffende discipline. Wanneer jullie dé uitdaging hebben gevonden dan verwijzen we jullie door naar de hondenschool die het best bij jullie past in de omgeving. Voor alle workshops geldt dat we trainen op positieve wijze en dat plezier voor zowel eigenaar als hond voorop staat.

Hoopers

Bij Hoopers leer je om je hond op afstand door een parcours te sturen met hoops, tunnels en tonnen. De fysieke belasting is hierbij minimaal waardoor deze sport toegankelijk is voor alle leeftijden en rassen. Voor jou als begeleider is de belasting vooral mentaal waardoor ook mensen die lichamelijk wat minder mobiel zijn deel kunnen nemen aan deze sport. Jullie leren om goed samen te werken als team. Je hond leert jou op afstand goed in de gaten te houden en jijzelf wordt je extra bewust van je eigen lichaamstaal en het effect hiervan op je hond. In de workshop leer je de basisvaardigheden per hindernis en kun je na drie lessen al zelfstandig met je hond een kort parcours afwerken. Voor deze workshop is het belangrijk dat je hond los kan werken in een groepje met andere honden.

INSCHRIJVEN EN DATA

3 lessen voor 62,50 euro

Dogdance

 In deze workshop leer je verschillende korte oefeningen aan. Wanneer je hond deze goed door heeft plak je langzaamaan een steeds grotere reeks van deze oefeningen achter elkaar waardoor je een dansroutine creëert.
Dogdance is voor elke hond toegankelijk zolang je hond te motiveren is met een beloning als een koekje of een speeltje. Samenwerken als team is uitermate belangrijk in deze discipline. In de 3 lessen leer je een aantal basisoefeningen aan. Het streven is dat je na drie lessen een korte routine kent waarbij je je hond niet meer hoeft te lokken met voer tijdens de uitvoer van de oefeningen..

INSCHRIJVEN EN DATA

3 lessen voor 62,50 euro

Neuswerk

 In de workshop neuswerk leer je de basis aan van het detectiewerk. Wat doet een hondenneus nou precies, wat kan die neus allemaal zoeken en hoe leer je je hond dat nou aan? We gaan op speelse wijze aan de slag met simpele oefeningen die je thuis makkelijk in de praktijk kunt brengen. Je leert je hond aan om te verwijzen, oftewel aan te geven dat hij gevonden heeft wat hij zocht. Je leert de lichaamstaal van je hond te lezen en goed te interpreteren wat bijdraagt aan het onderling vertrouwen in elkaar.

INSCHRIJVEN EN DATA

3 lessen voor 62,50 euro

Hond als hulp in de huishouding

In deze workshop leer je je hond op een leuke manier handelingen aan die helpend zijn in jouw dagelijks leven. De workshop is gebaseerd op taken die een hulphond uitvoert voor zijn eigenaar. Je leert verschillende oefeningen aan die uiteindelijk ondersteunend zijn bij het aanleren van de huishoudelijke vaardigheden. Jullie gaan onder andere oefenen met het licht aan en uit doen, deuren openen en sluiten, boodschappen uitruimen en helpen met je sokken of jas uit te trekken. Deze workshop heeft niet als doel om je hond op te leiden als hulphond maar puur om op een actieve, andere en leuke manier met je hond bezig te zijn.

INSCHRIJVEN EN DATA

3 lessen voor 62,50 euro