Opleiding asielmedewerkers

Opleiding trainer asielhonden

De opleiding ‘trainer asielhonden’ is ontwikkeld voor asielmedewerkers die werken met honden in een opvangsituatie. De missie van HondenCampus is om de veiligheid van de maatschappij in balans te krijgen met het welzijn van de hond. Door een asielmedewerker te leren het gedrag van de hond te herkennen en te interpreteren, zullen de risico’s binnen de opvang afnemen en zal het welzijn van de hond verbeteren. Wanneer alle neuzen dezelfde kant op wijzen, wordt er duidelijkheid en voorspelbaarheid gecreëerd. Dit zijn belangrijke factoren waardoor de stress bij de hond afneemt. 

Trainer asielhonden

Module 1

De opleiding asielhonden is verdeeld in 3 modules:

Module 1a: Herkennen van gedrag

In module 1a leer je als medewerker meer over ras eigenschappen, het herkennen en interpreteren van gedrag. Je gaat honden observeren en eigenschappen aan gedrag toekennen. De les wordt ondersteund door leuke praktijkoefeningen en een stuk e-learning waar later ook je kennis wordt getoetst.

Module 1b: Hoe honden leren

In module 2b ga je dieper in op het gedrag van de hond.
 Hoe komt gedrag tot stand? Hoe leren honden? Hoe kan ik het gedrag van honden beïnvloeden? Vanuit deze module ga je geleidelijk aan over naar de praktijk. Ook deze module wordt afgerond met een theorietoets.


Module 1c: Clickertraining voor asielhonden

Nu gaan we de theorie in praktijk brengen. Tijdens de praktijklessen ga je echt aan de slag met asielhonden. Je leert diverse basisoefeningen en basishandelingen aan die je dagelijks toe kunt passen binnen de opvang. Deze module wordt afgerond met een praktijkexamen.

Voor wie?

Voor de opleiding trainer asielhonden heb je geen vooropleiding nodig. Deze module is geschikt voor medewerkers van opvangcentra. Wanneer je de module succesvol afrond kun je doorstromen naar module 2: Trainer complexe asielhonden.

Wanneer en waar?

Module 1a: 3 juni 2022
Module 1b: 17 juni 2022
Module 1c: 1 juli 2022

van 10.00 tot 16.00 uur

HondenCampus
Eindsestraat 122
5105 NA Dongen

Kosten

450 euro
inclusief cursusmap, toegang tot E-learning en inclusief lunch

Inschrijven

Trainer complexe asielhonden

Module 2

De opleiding complexe asielhonden is verdeeld in 3 modules:

Module 2a: Gedragsproblematiek

In module 2a leer je als trainer gedragsproblematiek te herkennen en te interpreteren. Waar komt het gedrag vandaan en welke factoren spelen er een rol? Wat zijn precies Hoog Risico Honden en wat zijn de risico’s van diverse soorten agressie? Welke vormen van agressie komen het meeste voor bij asielhonden en hoe kun je als medewerker deze honden het beste begeleiden? Naast de theorie krijg je verschillende praktijkoefeningen aangeboden om nog meer inzicht te krijgen. Deze module wordt afgerond met een theorietoets.
Module 2b: Therapiemethodes

Nu je in module 2a hebt geleerd hoe gedragsproblematiek eruitziet en tot stond komt, ga je in deze module oplossingsgericht werken. De mees voorkomende problemen binnen de opvang worden besproken en je leert welke therapiemethoden je kunt toepassen. Hier ontstaat de overgang van theorie naar praktijk. Module 2b wordt afgerond met een theorietoets.

Module 2c: Therapiemethodes in de praktijk

Je hebt inmiddels de basis al geleerd in module 1 of in je opleiding tot kynologisch instructeur. Nu ga je in de praktijk aan de slag met probleemgedrag. In plaats van training pas je nu een therapiemethode toe. Kun je het gedrag goed inschatten? En weet je waar je op moet inzetten om je doel te bereiken? Veiligheid en welzijn zijn belangrijke factoren in deze module omdat we de honden waar we mee werken niet willen schaden. Deze module wordt afgerond met een praktijkexamen.
Voor wie?

Module 2 is de opvolger van module 1. 
Vooropleiding: Module 1 van HondenCampus of een opleiding kynologisch instructeur bij DogVision, Tinley, O & O of Martin Gaus.

Wanneer en waar?

Module 2 wordt in het najaar van 2022 gegeven

van 10.00 tot 16.00 uur

HondenCampus
Eindsestraat 122
5105 NA Dongen

Kosten

450 euro 
inclusief cursusmap, toegang tot E-learning en inclusief lunch

Inschrijven