De snuffeltuin

De (puppy)snuffeltuin bij HondenCampus!

Op zaterdag 27 november 2021 was het zo ver: de nieuwe snuffeltuin werd officieel geopend door de puppies van het DierenOpvangCentrum in Tilburg!

Snuffelen kan bij HondenCampus zowel binnen als buiten. Buiten is de tuin speciaal aangelegd met diverse ondergronden, objecten en speciale planten. De honden worden verrijkt en aangemoedigd hun neus te volgen. Honden hebben dit nodig om de wereld om zich heen beter te kunnen begrijpen.

Voor pups is het zeer van belang een goede socialisatieperiode door te maken. De socialisatiefase (3 tot 12 weken) is een hele belangrijke ontwikkelingsfase van de hond. De hond staat dan open voor het leren van nieuwe dingen zónder dat hij daar bang van wordt. Dit is dus ideaal om te leren en kennis te maken met allerlei dingen die hij in zijn latere leven tegen kan komen.

De pup moet wennen aan allerlei prikkels, zowel sociaal (volwassenen, kinderen, soortgenoten en andere dieren) als aan geluiden en objecten. Hiervoor gebruikt de pup al zijn zintuigen.

In de snuffeltuin maakt de pup op een leuke en speelse manier kennis met allerlei prikkels zoals; ondergronden, geuren, objecten en geluiden. Er is onderzoek gedaan naar socialisatie bij pups met het tonen van videobeelden en geluiden; dit blijkt een enorme bijdrage te zijn aan het socialisatieproces bij de hond. Tijdens het spelen worden op de achtergrond, op een vriendelijke wijze, videobeelden geprojecteerd met soortgenoten, kinderen en andere dieren. Doordat de pups tijdens het spelen ook verrijkt worden met voer, krijgen ze een zeer aangename associatie met alle prikkels die via de zintuigen binnen komen.

De snuffeltuin is zowel geschikt voor fokkers die aandacht willen besteden aan het socialiseren voordat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, als voor de nieuwe baasjes die hun pup op jonge leeftijd langzaamaan willen laten wennen. Het bezoek aan de snuffeltuin gebeurt in dat geval in kleine groepjes, zodat ze ook aan leeftijd- en soortgenootjes kunnen wennen. Er is altijd begeleiding aanwezig die de pups op een vriendelijke wijze kan bijsturen zodra ze zich niet prettig gaan voelen.

De snuffeltuin is te bezoeken vanaf januari 2022. Heb je interesse? Vul dan het contactformulier in!

Contact
Heeft u interesse om onze snuffeltuin te bezoeken? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
*
*
*