Opleidingen

OPLEIDINGEN HONDENCAMPUS

HondenCampus is gespecialiseerd in bijtpreventie en complexe honden. In samenwerking met de overheid bieden wij diverse opleidingen aan met als doel het aantal bijtincidenten in de maatschappij en binnen opvangcentra te verminderen. Door onze ruime kennis en jarenlange ervaring als gedragsdeskundige op een opvangcentrum kunnen wij ons verplaatsen in onze cursisten. Onderzoeksresultaten worden bij ons direct in de praktijk gebracht. HondenCampus werkt samen met diverse partijen (overheid, dierenbescherming, hondenbescherming, diverse gemeentes, dierenpolitie etc.) als het gaat om bijtpreventie.

De nieuwe opleidingen zullen begin 2022 van start gaan. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Complexe honden en risicofactoren

Opleiding voor handhavers

HondenCampus is gespecialiseerd in het maken van risico analyses met betrekking tot bijtincidenten. Deze opleiding is gericht op bijtpreventie. Je leert als handhaver signalen te herkennen van complexe honden, risicofactoren inschatten en vast te leggen en in de praktijkmodule maak je kennis met de complexe hond; hoe benader je een complexe hond en hoe grijp je op een veilige manier in tijdens een incident?

Module 1: de complexe hond

Tijdens deze module leert u meer over het gedrag van de complexe hond. Hoe herken ik de signalen van agressie? Hoe ontstaat agressie en hoe herken ik een onverantwoorde houder?

Module 2: risicofactoren en inventarisatie

Als handhaver komt u regelmatig in aanraking met honden die een bijtincident hebben veroorzaakt. Tijdens deze module leert u welke factoren er mogelijk een rol hebben gespeeld en hebben geleid tot een bijtincident. U leert hoe u deze factoren op een juiste manier kunt inventariseren. De informatie die daaruit voort komt is weer van groot belang wanneer er een risico analyse wordt afgenomen.

Module 3: Complexe honden in de praktijk

Tijdens deze module maakt u kennis met diverse complexe (asiel)honden en leert u in de praktijk om te gaan met dreigende situaties. Veiligheid en welzijn staan voorop. Voel u zekerder in praktijksituaties en leer op een veilige manier werken.

Algemene informatie

Kosten: 275,50 euro per module p.p.

Duur: 4 uur per module : HondenCampus, Eindsestraat 122, Dongen (module 1 & 2 kunnen ook op locatie gegeven worden)

Trainer asiel honden

Opleiding voor asielmedewerkers

De opleiding ‘trainer asielhonden’ is ontwikkeld voor asielmedewerkers die werken met honden in een opvangsituatie. De missie van HondenCampus is om de veiligheid van de maatschappij in balans te krijgen met het welzijn van de hond. Door een asielmedewerker te leren het gedrag van de hond te herkennen en te interpreteren, zullen de risico’s binnen de opvang afnemen en zal het welzijn van de hond verbeteren. Wanneer alle neuzen dezelfde kant op wijzen, wordt er duidelijkheid en voorspelbaarheid gecreëerd. Dit zijn belangrijke factoren waardoor de stress bij de hond afneemt.
Module 1a Herkennen van gedrag
In module 1a leer je als medewerker meer over ras eigenschappen, het herkennen en interpreteren van gedrag. Je gaat honden observeren en eigenschappen aan gedrag toekennen. De les wordt ondersteund door leuke praktijkoefeningen en een stuk e-learning waar later ook je kennis wordt getoetst.
Module 1b Hoe honden leren
In module 2b ga je dieper in op het gedrag van de hond. Hoe komt gedrag tot stand? Hoe leren honden? Hoe kan ik het gedrag van honden beïnvloeden? Vanuit deze module ga je geleidelijk aan over naar de praktijk. Ook deze module wordt afgerond met een theorietoets.
Module 1c Prakijktraining
Nu gaan we de theorie in praktijk brengen. Tijdens de praktijklessen ga je echt aan de slag met asielhonden. Je leert diverse basisoefeningen en basishandelingen aan die je dagelijks toe kunt passen binnen de opvang. Deze module wordt afgerond met een praktijkexamen.

Algemene informatie

module 1a
Kosten: 155 euro p.p. 
Duur: 1 dag 
Locatie: HondenCampus of op locatie
module 1b
Kosten: 155 euro p.p. 
Duur: 1 dag 
Locatie: HondenCampus of op locatie
module 1c
Kosten: 255 euro p.p. 
Duur: 6 x 1,5 uur (verdeeld over 6 dagen)
Locatie: HondenCampus of op locatie

voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.