Cursussen

De cursussen van HondenCampus

Een actueel overzicht van onze lesdagen en cursussen vindt u in onze agenda. (Gedurende schoolvakantie’s zijn wij gesloten)

AGENDA

Puppycursus

De puppycursus van HondenCampus is ontwikkeld naar het wetenschappelijk onderzoek van Davalon te weten het “Happy Puppy Project”. In de door Davalon uitgevoerde onderzoek kwam de volgende conclusie naar voren:

“De resultaten suggereren dat een regelmatige blootstelling aan een verscheidenheid aan sociale en niet-sociale stimuli een positief effect heeft op de gedragsontwikkeling. Frequente blootstelling aan een verscheidenheid aan stimuli vanaf het moment van plaatsing tot de leeftijd van 4 maanden vermindert de kans op het vertoon van agressie en angst gerelateerde gedragsproblemen, attachment/aandacht zoekend gedrag en problemen met alleen blijven.” Doel van de puppycursus Het doel van de puppycursus is dus om haar menselijke klanten zoveel mogelijk te onderwijzen in het correct aanbieden van een verscheidenheid aan prikkels waardoor de jonge pup er een positieve associatie bij legt. (Socialisatie en habituatie) Tijdens de puppycursus zullen de pups de eerste 5 lessen blootgesteld worden aan een groot aantal visuele, olfactorische, tactiele en auditieve prikkels, waarbij de eigenaar wordt onderwezen in het gedrag van hun pup. Naast deze socialisatie en habituatie wordt er aandacht besteed aan de opvoeding van de pups (denk hierbij aan het aanleren van de bench, het omgaan met puppybijten, het zindelijk maken van de pup en de dagelijkse omgang. Ook komt de basis gehoorzaamheid aan bod. Hierbij zullen de cursisten leren hoe zij hun pup bepaald gedrag kunnen aanleren. Bij het aanleren van nieuw gedrag maakt HondenCampus gebruik van de clickermethode. De clickermethode wordt al jaren als een zeer effectieve en efficiënte manier van werken gezien. Bovendien heeft de clickermethode een positief effect op de relatie tussen baas en hond.

10 praktijklessen van 45minuten

1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s

179,50 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

Pubercursus

De pubercursus is het vervolg op de puppycursus. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het erg belangrijk is door te blijven gaan met socialiseren/habitueren van de pups om desocialisatie te voorkomen. Daarom heeft HondenCampus ervoor gekozen in de pubercursus nog steeds een variëteit aan prikkels aan te bieden en de eigenaren van de honden te onderwijzen in het doorgaan met socialiseren.

Doel van de pubercursus
  •  Baasjes zoveel mogelijk informatie verschaffen over de puberteit bij honden.
  • Welke rol spelen hormonen?
  • Waarom kan mijn puber niet luisteren?
  • Doorgaan met socialiseren en habitueren om de opgedane prikkels te verankeren in het hondenbrein om probleemgedrag te voorkomen
  • Ken je lijf lessen: De puberhond leren omgaan met zijn opgroeiende lijfje.
  • Survival skills. Hoe kan jouw hond het beste overleven in een mensenwereld?
  • Welke gedragingen passen bij een gehoorzame hond? (naar de dierenarts kunnen, begroeten niet opspringen, los kunnen lopen zonder dat de hond wild achterna gaat/ of fietsers opjaagt etc).
  •  Let’s have some fun!
  • Wat vind mijn hond leuk om te doen?
  •  Hoe kan ik verantwoord spelen met mijn hond?

10 praktijklessen van 45 minuten

1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s

179,50 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

Basiscursus

De basiscursus van HondenCampus is geschikt voor honden vanaf 6 maanden. Heeft u de puppycursus gemist? Of heeft u een herplaatser geadopteerd? Dan is de basiscursus een goede start voor u en uw hond. U start samen met 5 andere cursisten aan een cursus van 10 praktijklessen onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur.

De cursus is opgedeeld in verschillende thema’s: – sociaal gedrag naar honden – sociaal gedrag naar mensen – sport en spel – verrijking – gehoorzaamheid De cursus legt een goede basis voor de gehoorzaamheidscursus. Naast de 10 praktijklessen kunt u onze online webinars volgen. U leert hier meer over houding, gedrag en spanningssignalen van uw hond. Deze les wordt door een gedragsdeskundige gegeven. Leg een goede basis, werk aan de band tussen u en uw hond, voorkom probleemgedrag in de toekomst en train op een positieve manier!

10 praktijklessen

1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s

179,50 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

Gehoorzaamheid

Tijdens de gehoorzaamheidscursus besteden we aandacht aan het aanleren van basisoefeningen als: zit, lig, blijf, wandelen zonder trekken, hier etc. Omdat we in kleine groepjes trainen kunnen we inzoomen op het individuele gedrag van uw hond. We bieden vakwerk op maat; het (probleem)gedrag wordt op een positieve manier direct aangepakt. U krijgt les van een gediplomeerde instructeur en krijgt daarnaast begeleiding van een gedragstherapeut.

U kunt online onze webinars volgen waarin we diverse onderwerpen behandelen. Deze webinars worden gegeven door een van onze gedragsdeskundigen. Aan het eind van de cursus wordt er een examen afgenomen en kunt u doorstromen naar gehoorzaamheid II.

10 praktijklessen

1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s Examen

179,50 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

Uitvallende honden cursus

Valt uw hond uit naar andere honden aan de lijn? Dan is de cursus uitvallende honden echt iets voor u! Tijdens deze training gaan we gericht aan de slag met het gedrag van uw hond. Allereerst wordt het gedrag van uw hond goed in kaart gebracht, het is namelijk belangrijk om te achterhalen waar de motivatie om uit te vallen, vandaan komt. U traint samen met twee andere cursisten onder begeleiding van een gediplomeerd gedragsdeskundige.

Na de cursus voelt u zich een stuk zekerder wanneer u met uw hond over straat loopt en bent u in staat het gedrag van de hond op een juiste manier bij te sturen.

5 praktijklessen van 45 minuten

1 theorieles Hand-outs en instructievideo’s

325,00 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

Vuurwerkt- en stormangst

In deze training gaan we ook in kleine groepjes aan de slag met de angst die je hond ervaart in specifieke situaties. Onder begeleiding van een gediplomeerd gedragstherapeut ga je werken aan het ongevoeliger maken van je hond voor bepaalde geluids- en omgevingsprikkels. Hierbij houden we altijd het tempo van jouw hond aan en leer je om de eerste spanningssignalen bij je hond te herkennen. Hierdoor kun je op gecontroleerde wijze je training opbouwen zonder de angst bij je hond te bevestigen.


3 lessen (theorie en praktijk)

150,00 euro

INSCHRIJVEN EN DATA

De kracht van HondenCampus

De medewerkers van HondenCampus beschikken over specialistische kennis en ruime ervaring op het gebied van agressie, bijtpreventie en training. De leerdoelen voldoen aan de eisen van de overheid.

Positieve trainingsmethodes

Train op basis van positive reinforcement en voorkomen probleemgedrag in de toekomst!

Gediplomeerde instructeurs

De instructeurs en gedragstherapeuten van HondenCampus zijn gediplomeerd en blijven in ontwikkeling!

Individuele aandacht

Iedere combinatie is anders en heeft zijn eigen behoefte… wij bieden begeleiding op maat.

Trainen in kleine groepjes

Bij HondenCampus trainen we in kleine groepjes zodat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient.

HondenCampus is aangesloten bij de SPPD

De SPPD is sinds 2013 dé brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. De SPPD accrediteert aan de hand van strenge voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van de SPPD.

Website SPPD