Cursussen

De cursussen van HondenCampus

De lessen van HondenCampus worden momenteel op woensdag- en donderdagavond gegeven. Kijk in de agenda voor meer informatie over de tijden.

Privé puppycoaching en advies

 Er zijn veel redenen te bedenken waarom een training in een groep niks voor jou of je pup is. Daarom bieden we ook 1 op 1 puppytraining aan bij je thuis! De trainingen zijn vrij in te vullen naar de behoefte van jou en je pup. Bijt je pup veel? Heb je moeite om hem iets aan of af te leren? Is hij te wild met de kinderen? Begroet hij bezoek te enthousiast? Trekt hij aan de lijn tijdens de wandeling? Of is hij juist bang voor alles wat hij tegen komt?


We gaan hier direct samen met jullie mee aan de slag op de plek waar jullie de problemen ervaren. Uiteraard gaan we ook werken aan de basisoefeningen en gehoorzaamheid en leer je alles over de manier waarop je hond communiceert.


Per les (1 uur): 50 euro
Reeks van 5 lessen: 220 euro

INSCHRIJVEN

Puppycursus

 De puppycursus van HondenCampus is geschikt voor honden van 9 weken tot 6 maanden. U kunt direct instromen zodra uw pup zijn tweede vaccinatie heeft gehad. De groep bestaat uit maximaal 6 cursisten en u wordt begeleid door een van onze gediplomeerde instructeurs.

De cursus is opgedeeld in verschillende thema’s:

– sociaal gedrag naar honden
– sociaal gedrag naar mensen
– socialisatie en habituatie
– opvoeding en verzorging

Naast de 10 praktijklessen kunt u onze online webinars volgen. U leert hier meer over houding, gedrag en spanningssignalen van uw hond. Deze les wordt door een gedragsdeskundige gegeven.

Leg een goede basis, werk aan de band tussen u en uw hond, voorkom probleemgedrag in de toekomst en train op een positieve manier!


10 praktijklessen van 50 minuten
Online webinars

159,50 euro

INSCHRIJVEN

Basiscursus

De basiscursus van HondenCampus is geschikt voor honden vanaf 6 maanden. Heeft u de puppycursus gemist? Of heeft u een herplaatser geadopteerd? Dan is de basiscursus een goede start voor u en uw hond. U start samen met 5 andere cursisten aan een cursus van 10 praktijklessen onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur.

De cursus is opgedeeld in verschillende thema’s:

– sociaal gedrag naar honden
– sociaal gedrag naar mensen
– sport en spel
– verrijking
– gehoorzaamheid

De cursus legt een goede basis voor de gehoorzaamheidscursus. Naast de 10 praktijklessen kunt u onze online webinars volgen. U leert hier meer over houding, gedrag en spanningssignalen van uw hond. Deze les wordt door een gedragsdeskundige gegeven.

Leg een goede basis, werk aan de band tussen u en uw hond, voorkom probleemgedrag in de toekomst en train op een positieve manier!


10 praktijklessen van 50 minuten 
Online webinars

159,50 euro

INSCHRIJVEN

Gehoorzaamheid I

Tijdens de gehoorzaamheidscursus besteden we aandacht aan het aanleren van basisoefeningen als: zit, lig, blijf, wandelen zonder trekken, hier etc. Omdat we in kleine groepjes trainen kunnen we inzoomen op het individuele gedrag van uw hond. We bieden vakwerk op maat; het (probleem)gedrag wordt op een positieve manier direct aangepakt. U krijgt les van een gediplomeerde instructeur en krijgt daarnaast begeleiding van een gedragstherapeut.

U kunt online onze webinars volgen waarin we diverse onderwerpen behandelen. Deze webinars worden gegeven door een van onze gedragsdeskundigen.

Aan het eind van de cursus wordt er een examen afgenomen en kunt u doorstromen naar gehoorzaamheid II.


10 praktijklessen van 60 minuten
Examen
Online webinars

159,50 euro

INSCHRIJVEN

Gehoorzaamheid II

Deze cursus is de opvolger van de gehoorzaamheid I. Tijdens deze cursus worden de puntjes op de i gezet. Er worden extra oefeningen aangeboden zoals: vooruit sturen, terug-plaats, 2 minuten af met eigenaar uit zicht, appél op afstand etc. U traint in een groepje met maximaal 6 cursisten en wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur.

U kunt online onze webinars volgen waarin we diverse onderwerpen behandelen. Deze webinars worden gegeven door een van onze gedragsdeskundigen.

Aan het eind van de cursus wordt er een examen afgenomen.


10 praktijklessen van 60 minuten
Examen
Online webinars

159,50 euro

INSCHRIJVEN

Cursus uitvallende honden

Tijdens de cursus ‘uitvallende honden’ krijgt u op maat begeleiding van een gedragstherapeut. d.m.v. een privéconsult aan huis wordt er eerst een diagnose gesteld waarna u wordt ingedeeld in een geschikte groep van max 3 cursisten. Voor iedere cursist wordt er een individueel trainingsplan opgesteld.

Valt uw hond uit naar honden, personen, verkeer of vee? Dan is deze cursus zeer geschikt om controle te krijgen over het probleemgedrag van uw hond. Tijdens de training worden praktijksituaties op een veilige en gecontroleerde manier nagebootst waardoor uw hond in kleine stapjes ander gedrag aanleert en u het probleemgedrag leert managen.


5 praktijklessen van 60 minuten
max 3 cursisten
Privéconsult aan huis (stellen van diagnose)

375 euro

VRAAG PRIVÉCONSULT AAN

Gehoorzaamheid +

De cursus gehoorzaamheid + is geschikt voor honden met een controleprobleem. Aan de hand van een privéconsult aan huis wordt er een diagnose gesteld. Vervolgens wordt er een trainingsplan opgesteld waarmee u tijdens de cursus aan de slag kunt. U wordt begeleid door een gediplomeerde gedragsdeskundige en traint in een groepje van maximaal 3 cursisten.

Bent u de controle kwijt over uw hond? Is uw hond ongehoorzaam? Dan is deze cursus zeer geschikt om de controle terug te krijgen. Tijdens de cursus krijgt u diverse oefeningen aangereikt die zorgen voor gedragsverandering en een goede relatie tussen u en uw hond.


5 praktijklessen van 60 minuten
max 3 cursisten
Privéconsult aan huis (stellen van diagnose en opstellen van trainingsplan)

375 euro

VRAAG PRIVÉCONSULT AAN

Prive Training en advies herplaatsers

 Vanuit onze achtergrond bij het dierenasiel hebben we veel ervaring met het werken met herplaatsers. Dit is zelfs de reden geweest voor ons om HondenCampus op te starten! Een herplaatster kan uit het asiel komen, via internet bij je terecht zijn gekomen of via een stichting uit het buitenland. Hoe blij je ook bent met je nieuwe aanwinst, het is niet vanzelfsprekend dat een hond bij een nieuwe eigenaar en in een nieuwe omgeving meteen op zijn plek is. Dit kan soms zelfs heel wat voeten in de aarde hebben. Vooral voor deze honden is een goede start met de juiste begeleiding erg belangrijk.

Wij bieden begeleiding aan huis en maken een plan afgesteld op de behoefte van je hond. Hiernaast krijg je een uitgebreide theoretische basis over de lichaamstaal en communicatie van je hond.


Per les (1 uur): 50 euro
Reeks van 5 lessen: 220 euro

INSCHRIJVEN

De kracht van HondenCampus

De medewerkers van HondenCampus beschikken over specialistische kennis en ruime ervaring op het gebied van agressie, bijtpreventie en training. De leerdoelen voldoen aan de eisen van de overheid.

Positieve trainingsmethodes

Train op basis van positive reinforcement en voorkomen probleemgedrag in de toekomst!

Gediplomeerde instructeurs

De instructeurs en gedragstherapeuten van HondenCampus zijn gediplomeerd en blijven in ontwikkeling!

Individuele aandacht

Iedere combinatie is anders en heeft zijn eigen behoefte… wij bieden begeleiding op maat. 

Trainen in kleine groepjes

Bij HondenCampus trainen we in kleine groepjes zodat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient.

HondenCampus is aangesloten bij de SPPD

De SPPD is sinds 2013 dé brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. De SPPD accrediteert aan de hand van strenge voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van de SPPD.

Website SPPD